Om Oss

Lotta Gahrton Prod.

Lotta Gahrton Prod (LGP) har funnits sedan 1998. Vi är delvis baserade i Tensta, en flerkulturell förort utanför Stockholm, vilket återspeglas i många av våra produktioner. LGP undersöker kontinuerligt begrepp som delaktighet, demokrati och publikens roll. Olika nivåer av publik delaktighet undersöks i både de konstnärliga processerna och i själva föreställningsögonblicket.

LGP producerar föreställningar för både barn, unga och vuxna. Förutom verksamheten i Tensta driver vi ett internationellt projekt för barns rättigheter, ”Spreading Childrens Rights Through Performing Arts”, i bl a Armenien, ett gränsöverskridande och experimentellt scenkonst-samarbete på K A Almgrens Sidenväveri, skapar band till nyanlända scenkonstnärer i projektet Världens Scenkonst samt turnerar både nationellt och internationellt. Under 2023-25 är vi del av ett utvecklingsprojekt för danskonst i Region Kalmar. LGP har framträtt på scener som Dansens Hus, Scenkonst Sörmland och Askersunds Kulturhus, men också i skolor, på museer, spårvagnar, sjukhus mm. Internationellt har vi framträtt i Bangladesh, Armenien, Portugal, Tyskland, Gambia och Finland bl a.

Vi arbetar helst med levande musik och har ofta specialskriven musik till våra föreställningar. Det nära samspelet mellan musik och dans och mellan musiker och dansare är en del av vår livsnerv. Vi samarbetar även med författare och konstnärer där undersökandet av de gränsöverskridande uttrycken och formaten står i centrum.

LGPs produktioner har uppmärksammats bl a för sin musikalitet, humor och inkännande medmänsklighet. 

Lotta Gahrton Prod har i sina olika projekt under 2022/23 stöd från Kulturrådet, Musikverket, Stockholms stad, Region Stockholm, Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning, Norrköpings Stadsmuseum, samt Region Östergötland och Region Kalmar. Stöd för de respektive produktionerna har även erhållits från bl a Länsmusiken i Stockholm, Konstnärsnämnden, Uppsala Kommun, Uppsala Län och Allmänna Arvsfonden.

Konstnärlig ledare är Lotta Gahrton – läs mer om henne här.

kontakt

Lotta Gahrton – Konstnärlig ledare
lotta@lottagahrtonprod.se

Caroline Östberg – Producent
caroline@lottagahrtonprod.se

För allmänna frågor, bokningar och samarbeten:
info@lottagahrtonprod.se

Följ oss på Facebook!