Samarbeten

SAMARBETEN OCH PROJEKT

High Fest Internationell scenkonstfestival och Armenian Actors Union i Yerevan, Armenien
Ett 3-årigt projekt för att stärka barns rättigheter. 2018 och 2019 spelade vi Malala – en av många under festivalen. Vi gav också workshops kring hur vi jobbar med delaktighet i föreställningar och skapande-processer. 2019-21 skapar vi en armenisk version av Artiklarna med armeniska dansare. Med stöd av Svenska Institutets Creative Force-program.

Scenkonst Sörmland
Vi visar återkommande våra föreställningar genom Scenkonst Sörmland, senast spelade vi Artiklarna i en ny version för lågstadiet. Tidigare har bl a Ragnar, Kämpingebacken 3, Malala – en av många och Min mamma är en import spelats här. 2019 deltar vi i ett projekt med missbrukare i rehabilitering lett av Scenkonst Sörmland. 2021 presenteras en ny produktion, Gläntan, som bygger på erfarenheterna av det projektet.

K A Almgrens Sidenväveri och Fiber Art Sweden
En gränsöverskridande och experimentell scenkonstverksamhet där textilkonst möter nutida musik och dans. Vi har tolkat utställningarna Skrida till verket med föreställningen Spinna Vidare, Samtidigt på en annan plats och Mönster och färger med föreställningar med samma namn samt Far Out Textil med föreställningen Far Out. Vi har också skapat barnföreställningen Silkespiloter med scenografi av textilkonstnären Monica Nilsson för Sidenväveriet.

Världens Scenkonst /Världens Danskonst
Ett projekt som startade med ett samarbete med Etnografiska Museet. Med fokus på migration och integration och med en uttalad ambition att nå ut också till nyanlända scenkonstnärer startade vi ett projekt kallat Världens Scenkonst, där scenkonstnärer med olika bakgrund möts och utbyter erfarenheter. Vår första öppna sammankomst var på Etnografiska museet 2016. Vi avslutade veckan med öppen scen och en festival där vi vävde samman dans, poesi och musik från världens alla hörn. 2019 tar vi projektet vidare till Tensta och presenterar Världens Danskonst i Blå Huset på Internationella Kvinnodagen

Tensta Dansar 
Ett nätverk av verksamma danskonstnärer som verkar för att främja dansen i Tensta. Lotta Gahrton Prod var en av initiativtagarna och grundarna av Tensta Dansar 2014. Under hösten 2019 anordnades Tensta Dansar-festivalen för sjätte året i rad. Festivalen är bara en liten del av dansen som sker i Tensta! Vi arbetar tillsammans under hela året med att ge unga i området fler möjligheter att möta dansen.

Kultur i vården
”Rörelser för livet”. Under tidiga 2018 var vi på Stockholm Sjukhem och gav i 2 veckor workshops för patienter under rehabilitering. Vi avslutade vår vistelse där med att spela föreställningen Ragnar – Kämpingebacken 3 för workshopdeltagare och personal. 2019-20 finns projektet med i Kultur i vården – utbudet tillsammans med Silkespiloter.

Blå Huset i Tensta
Här har vi vår hemmascen och huvudsakliga verksamhet sedan 2014.

Länsmusiken
Vi använder ofta levande musik och gärna nyskriven sådan i våra föreställningar. Därför har vi ofta samarbetat med olika Länsmusikstiftelser. Tillsammans med Länsmusiken i Stockholm har vi t ex skapat Mandom, mod och morske män, Öppna mina ögon och Silkespiloter.

Dans i Stockholms stad och län (DiS)
Vi samarbetar  återkommande med Länsdanskonsulenterna i Stockholm (och i andra län). Bl a genom In med dansen, ett subventionssystem för föreställningar i kranskommunerna i Stockholms län.

Estrad Norr och Östersunds kommun
Hösten -18 genomförde vi ett stort projekt kring Artiklarna i Östersunds kommun. 7 föreställningar på Estrad Norr och 40 workshops för alla elever i årskurs 5 i kommunen.

Avart Dans & Rörelse
Vi samarbetar med Avart Dans & Rörelse i community -projektet Lonely Riders. Hösten 2018 arbetades en metod fram och föreställningar visades på Dieselverkstaden i Nacka tillsammans med anställda på Atlas Copco samt på Fisksätra Folkets Hus tillsammans med både anställda och deltagare i deras verksamheter. På Diamanten på Värmdö har vi arbetat med äldre och gjorde ett utdrag ur föreställningen där i januari 2019. Tillsammans med punkbandet Slutavverkning släpptes en video i januari. Arbetet fortsätter under 2019 i flera av Stockholms kranskommuner och Riksteaterföreningar. I juni gav vi workshops för norska dansare i Oslo.

Danscentrum
Vi är medlemmar och deltar i Dansmässan och andra evenemang.

Svenska Assitej
Vi är medlemmar.

Scensverige
Vi är medlemmar i Scensverige.

kontakt

Lotta Gahrton – Konstnärlig ledare
lotta@lottagahrtonprod.se

Caroline Östberg – Producent
caroline@lottagahrtonprod.se

Helen Pettersson – Producent (föräldraledig)
helen@lottagahrtonprod.se

Viktoria Bien – Webbansvarig
viktoria@lottagahrtonprod.se

För allmänna frågor, bokningar och samarbeten:
info@lottagahrtonprod.se

Följ oss på Facebook!